Dnevne novosti

Osijek: u tijeku izgradnja šetnice i obaloutvrde vrijedna 100 milijuna kuna

12.05.2016 07:05 OSIJEK, 11. svibnja 2016. (Hina), Izgradnja obaloutvrde i šetnice, koja će povezati osječki Gornji i Donji grad, vrijedna oko 100 milijuna kuna, mogla bi završiti za dvije godine, a završetak prve faze radova očekuje se do kraja ove godine, istaknuto je u srijedu tijekom posjeta generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišća, koji je s gradskim čelnicima obišao radove.
 Plišić je obišao gradilište u dužini od 650 metara na kojem se radi obaloutvrda i šetnica grada Osijeka koja će povezati Gornji i Donji grad te sjeverni kolektor. Nakon obilaska Plišić je rekao kako se, osim sustava obrane od poplave, na području Osijeka rade i vodno-komunalni objekti te je podsjetio na već početi "Projekt Osijek", vrijedan oko 500 milijuna kuna, koji se najvećim dijelom financira novcem iz EU fondova.  

Izvijestio je kako je u fazi izgradnje regionalni vodoopskrbni sustav u Osijeku te da se priprema iduća faza izgradnje samih kolektora. Najavio je kako će u Osijeku biti još europskih projekata u vodno-komunalnom sektoru.  Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako je bilo predviđeno da radovi na spoju u dužini od 750 metara obaloutvrde traju do polovice iduće godine, ali će vjerojatno biti gotovi do kraja ove godine.  

Istaknuo je da će za mjesec dana biti dobivene građevinske dozvole za sljedeću fazu izgradnje obaloutvrde u Donjem gradu oko bivše Tvornice kože, a najvažnije je, kako je dodao, što imaju sve potrebne dokumente za aplikaciju europskim fondovima.  Iako je teško prognozirati krajnji rok za završetak svih radova, Vrkić pretpostavlja da bi se oni mogli završiti za dvije godine.