Dnevne novosti

Crnoja iznio svoje dokumente i poručio da se podmetanjima želi obezvrijediti ministarstvo i nova Vlada

27.01.2016 07:15 ZAGREB, 26. siječnja 2016. (Hina), Novi ministar branitelja Miro Crnoja rekao je u utorak kako su insinuacije medija i napad na njega i Vladu da je zbog izbjegavanja plaćanja prireza Gradu Zagrebu prijavljen na samoborskoj adresi, te je objasnio da je u fazi dobivanja građevinske dozvole za gradnju kuće u Samoboru i da je ondje prijavljen jer mu je tako lakše "rješavati papirologiju".

"Radi se o insinuacijama medija. To je napad na mene, pa i na novoformiranu Vladu. Razlog što želim biti prijavljen na toj adresi je taj da mi bude lakše rješavati papirologiju, a nikakvo pusto izbjegavanje prireza. Sva dokumentacija koju mogu dostaviti govori da sam prijavljen na toj adresi od 13. studenoga 2013., da želim tamo izgraditi obiteljsku kuću i da ću to napraviti", rekao je Crnoja za Dnevnik HRT-a potkrijepivši svoje izjave dokumentima. Istaknuo je da je spreman Zagrebu u potpunosti namiriti dug nastao od 2013. Crnoja je rekao da nije odustao od gradnje kuće te da je još nije počeo graditi jer je u fazi dobivanja građevinske dozvole.

Na tvrdnju da je od Grada Samobora dobio zemljište i obvezao se ugovorom da će u roku od tri godine početi graditi kuću ili vratiti zemljište, a nije napravio ni jedno ni drugo, Crnoja je rekao kako ima rješenje Općinskoga suda u Samoboru kojim je rok uklonjen te da postoji još jedan rok od deset godina da ne smije prodati tu kuću, ukupno 13 godina. "Ne znam zašto mediji nisu dali ovo rješenje, imaju ga kod sebe. To rješenje govori da raspolažem svojim zemljištem jedan kroz jedan, da je zabilježba o roku odbačena u cijelosti i da mogu s tim zemljištem raspolagati kako hoću. Nema nikakvog roka", istaknuo je. 

Pokazao je i sudsku presudu u kojoj stoji da je optužba za nasilništvo odbačena. "Proveo sam određeno vrijeme u Remetincu", rekao je dodavši da mu je nadoknađena šteta od 800 kuna zbog neutemeljenog uhićenja. "Spreman sam na sve sankcije koje se od mene budu zatražile i koje od mene zatraže premijer Tihomir Orešković i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko", poručio je Crnoja, koji smatra da nije kriv te da je riječ o insinuacijama i podmetanja kojima se želi obezvrijediti Ministarstvo branitelja i suradnja Domoljubne koalicije i Mosta.