Dnevne novosti

Uskok: Petrov nije bio praćen i prisluškivan

14.01.2016 07:07 ZAGREB, 13. siječnja 2016. (Hina), Uskok je u srijedu izvijestio da čelnik Mosta Božo Petrov nije bio praćen niti su prema njemu primjenjivane bilo kakve mjere tajnog nadzora.

"Tijekom izvida pribavljeni su podaci od nadležnih državnih tijela, između ostalih i od Operativno-tehničkog centra za nadzor telekomunikacija. Na temelju rezultata izvida utvrđeno je da prema Boži Petrovu nisu poduzimane radnje praćenja, nisu traženi izlisti i podaci o ostvarenom telekomunikacijskom prometu za njegov mobilni uređaj po bilo kojem osnovu, da prema istom nisu primjenjivane mjere tajnog nadzora telekomunikacijskih usluga i sadržaja komunikacija, te da nisu vršene analitičke obrade ostvarenog telekomunikacijskog prometa", objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici. 

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja prošlog je tjedna ispitan u Uskoku nakon što je javno iznio tvrdnje da je PNUSKOK cijelo vrijeme poslijeizbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena. Nakon razgovora u Uskoku Grmoja je izjavio kako sumnja da je ministar unutarnjih poslova u odlasku Ranko Ostojić zlouporabio položaj i ovlasti no da za to nema dokaza već samo indicije. Ostojić je oštro demantirao Grmojine izjave i Petrova pozvao na sučeljavanje. O navodnom praćenju čelnika Mosta obaviješten je i saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.