Dnevne novosti

Hrvatska raste pismeno se očitovala na prijedloge Mosta, Milanović pregovore ocijenio kvalitetnima

30.11.2015 07:30 ZAGREB, 29. studeni 2015. (HIna), SDP je u ime koalicije Hrvatska raste u subotu dostavio Mostu nezavisnih lista pisano očitovanje na Mostove reformske prijedloge, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović je pregovore proteklih dana ocijenio kvalitetnima i ponovio kako koalicija s Mostom želi i može partnerski surađivati.

Nakon pregovora i prezentiranja smjernica za reforme o kojima su predstavnici koalicije Hrvatska raste posljednjih dana razgovarali s predstavnicima Mosta nezavisnih lista, u dokumentu na Vaš zahtjev dostavljamo pisano očitovanje na Vaše iznesene prijedloge, odnosno programske stavove koalicije Hrvatska raste vezane uz te prijedloge, navodi se u pismu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koje je objavljeno na mrežnoj stranici koalicije. "Posljednje četiri godine koalicija predvođena Socijaldemokratskom partijom Hrvatske provodila je odgovorne reforme, čuvala socijalni mir i počistila nered kaosa i korupcije koji je prethodna vlast ostavila iza sebe. Hrvatska danas raste. To je rezultat dosadašnjeg ciljanog i planskog rada naše Vlade i rezultati tog rada se jasno vide u brojkama. Prije nekoliko dana Državni zavod za statistiku objavio je rast BDP-a u trećem kvartalu od 2,8 posto. Hrvatska raste i u svim segmentima koji su godinama bili marginalizirani te smo danas organiziranija i bolja država. Pred nama je još puno posla i zato je važno nastaviti u tom smjeru", piše Milanović.

"Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza. Već u izbornoj noći naglasio sam da s Mostom nezavisnih lista želimo i možemo partnerski surađivati te sam Vas pozvao da razgovaramo o budućnosti Hrvatske i o odgovornim reformama", piše Milanović. "Smatram da su pregovori s predstavnicima koalicije Hrvatska raste bili kvalitetni, a pregovarači Mosta nezavisnih lista s naše su strane našli pristojne i kompetentne pregovarače, odgovorne ljude koji stoje iza svojih riječi i koji su svjesni važnosti nastavka kvalitetnog rada te da ne smijemo dopustiti povratak na staro," zaključio je predsjednik SDP-a pismo uz očitovanje, odnosno programske stavove koji su na internetskoj stranici koalicije Hrvatska raste objavljeni u cijelosti.