Dnevne novosti

Projekt e-Građani najbolji u Europi na području „Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga“ - inicijativa

29.10.2015 07:38 28. listopada 2015. (Hina), Na Globalnom summitu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u srijedu u Mexico Cityju na temu Otvorena vlast za unapređenje javnih usluga, projekt hrvatske vlade e-Građani osvojio je prvo mjesto u Europi, priopćila je vladina služba za odnose s javnošću.
Hrvatskoj je nagrada dodijeljena za projekt e-Građani, koji građanima omogućava modernu, pojednostavljenu i ubrzanu komunikaciju s javnom upravom te unapređuje transparentnost javnog sektora u pružanju javnih usluga, navodi se u priopćenju. "Hrvatska Vlada je napravila najveći napredak na području pružanja kvalitetne javne usluge u Europi i za to smo danas dobili prvu nagradu međunarodne Inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast", rekao je Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova i predsjednik Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj, koji je preuzeo nagradu. 

Partnerstvo za otvorenu vlast je međunarodna inicijativa pokrenuta 2011. koja putem suradnje vlada i civilnog društva promiče reforme u svrhu postizanja otvorenije i odgovornije vlasti te danas broji 66 država.