Dnevne novosti

Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike raspravljalo o monetarnoj i fiskalnoj politici

17.09.2015 07:17 ZAGREB, 16. rujna 2015. Hina, Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u srijedu je na trećoj sjednici raspravljalo o monetarnoj i fiskalnoj politici u Hrvatskoj, a u svoj je rad kao vanjskog člana radne skupine na tu temu uključilo profesoricu zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Marijanu Ivanov. 
Sjednica Vijeća održana je u Uredu predsjednice, a profesorica Ivanov je bila uvodničar u temu monetarne politike, rečeno je Hini u predsjedničinom Uredu. Nakon diskusije "određene su aktivnosti i ciljevi radne skupine koja će s radom nastaviti već u sljedećim tjednima". "Radi kompleksnosti i opsega tematike obrađen je samo dio monetarne politike, dok će se ostatak tematike obraditi kroz sastanke i aktivnosti predmetne radne grupe", rečeno je Hini.

Vijeće za gospodarska pitanja predsjednice Republike okuplja stručni tim za rasprave o pojedinim pitanjima iz područja gospodarskih politika u svrhu pripreme odgovarajućih podloga i analiza te pružanja strateških platformi za davanje odgovora na vitalna pitanja gospodarskog razvitka države. Predsjednik Vijeća je predstojnik Ureda predsjednice Domagoj Juričić, a tajnik savjetnik predsjednice Republike za gospodarstvo Marko Jurčić.