Dnevne novosti

HDZ i Udruga blokiranih: Treba mijenjati Ovršni zakon

09.07.2015 07:27 ZAGREB, 8. srpnja 2015. (Hina), Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednica Udruge Blokirani Miriam Kervatin sastali su se u srijedu u središnjici HDZ-a nakon čega su izjavili da treba mijenjati Ovršni zakon
Tomislav Karamarko izjavio je novinarima da ja na sastanku zaključeno da se osnuje radna skupina koja će vidjeti kako rješavati ovaj problem, jer će se morati individualno pristupiti svakom konkretnom slučaju. Po njemu, sastanak je pokazao da HDZ ima više socijalne osjetljivosti od vladajućih, koji stalno mijenjaju svoju retoriku. Dolazimo na vlast spremni s našim gospodarskim programom, a i s rješenjem ovoga problema koji zadire u gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, jer je među praktički 330 tisuća blokiranih 48 tisuća poslovnih subjekata, i treba osloboditi tu energiju da zapošljava ljude. To je dio našeg programa malog i srednjeg poduzetništva, kazao je Karamarko.

Miriam Kervatin kazala je da su se s osjećajem velike odgovornosti za 322.720 blokiranih u Hrvatskoj odazvali pozivu HDZ-a, opširno prezentirali probleme blokiranih, ponudili rješenja, te se usuglasili da će zajedno raditi na promjeni zakonodavstva koje blokirani traže godinu dana. To se odnosi na izmjene Ovršnog zakona, izmjene kamata i zastarnih rokova, reprogram kredita i deblokadu svih računa, kazala je predsjednice Udruge blokirani Miriam Kervatin.

Kad se uzmu u obzir obitelji blokiranih, onda je 900 tisuća ljudi, odnosno četvrtina hrvatskog stanovništva ili jedan grad, doživio jednu osobnu dramu, kazao je Karamarko i dodao da u ovom momentu te obitelji možda nemaju sredstva za život. Ovaj problem nadizali bilo kakve stranačke interese, ovo je problem hrvatskog čovjeka, stanovnika Republike Hvatske i kao takvom problemu mu pristupamo i želimo ga riješiti, kazao je Karamarko i zaključio da se Hrvatska nalazi u jednoj drami, i da Ovršni zakon, koji je blago rečeno brutalan i krši čitav niz ustavnih odredbi o pravima čovjeka, naprosto treba mijenjati.