Dnevne novosti

Zagrebački branitelji "uzvraćaju" podršku Imunološkom zavodu

13.04.2015 07:05 ZAGREB, 11. travnja 2015. (Hina), Predstavnici zagrebačkih braniteljskih udruga pozvali su u subotu branitelje i sve građane Hrvatske da uplatama za Imunološki zavod podrže opstanak te institucije za koju kažu da im je spasila život te da predstavlja hrvatski nacionalni interes.

U središtu Zagreba ispred zgrade Hrvatske poštanske banke (HPB) glasnogovornica Koordinacije braniteljskih udruga Grada Zagreba, Zorica Gregurić, naglasila je kako je riječ o akciji za spas Imunološkog zavoda, kojim hrvatski branitelji žele uzvratiti zahvalnost za „nebrojene živote“ tijekom Domovinskog rata koje je spasio taj Zavod.

Predsjednik Zajednice HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara kazao je da branitelji daju svoj primjer i pozivaju građane da svojim uplatama postanu dioničari Imunološkog zavoda i omoguće da hrvatski narod zadrži u rukama ono još nije privatizirano a što je bitno za hrvatske nacionalne interese.

Inicijativu društva Visia Croatica za spas Imunološkog zavoda do prije četiri dana svojim je uplatama podržalo više od deset tisuća hrvatskih građana, a nekoliko uglednih udruga su preporučile svojim članovima da kupnjom barem jednog uloga od 100 kuna podrže inicijativu. Visia Croatica je jedini ponuđač kupnje većinskog paketa od 54,38 posto dionica Imunološkog zavoda.