Dnevne novosti

Mrsićevo predavanje o programu "Garancije za mlade"

08.04.2015 07:05 ZAGREB, 7. travnja 2015. (Hina), Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić istaknuo je, govoreći u utorak o programu "Garancija za mlade", kako dugoročno neće biti riješen gorući problem nezaposlenosti mladih ako hitno ne pokrenemo mjere za jače povezivanja visokog obrazovanja i strukovnoga srednjoškolskog obrazovanja s tržištem rada.

Predavanje ministra Mrsića održano je na Veleučilištu Velika Gorica koje je ugostilo 20. sjednicu Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske (VIVŠ RH), a predavač je studentima veleučilišta i visokih škola iz cijele Hrvatske savjetovao da poslodavcima trebaju jasno prikazati što dobivaju kada ih zaposle, priopćio je VIVŠ.

Ministar Mrsić smatra da mladi trebaju poslodavcima objasniti i kakve povlastice dobivaju posredstvom programa kao što je "Garancija za mlade", te dodao kako nije mali broj tih povlastica. Podsjetio je i na činjenicu da su dosadašnji programi stručnog osposobljavanja bili vrlo uspješni za 60 posto mladih rekavši kako ih se upravo toliki postotak, po završetku programa stručnog osposobljavanja, i zaposlio. Predsjednik VIVŠ-a RH Karlo Kolesar ocijenio je pak kako "zajedništvo i snaga koje pokazuje složeno tijelo kao što je VIVŠ koji zastupa interese studenata državnih i privatnih fakulteta, treba biti jasan smjer napretka u kojemu, zahvaljujući sinergiji znanosti i struke, dugoročno dobiva cijela Hrvatska".