Dnevne novosti

Blokiran rad NO-a HRT-a: Zahtjeve za razrješenjem podnijela trojica članova

11.03.2015 07:15 ZAGREB, 10. ožujka 2015. (Hina), Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaprimio je zahtjeve za razrješenjem trojice članova Nadzornog odbora HRT-a, predsjednika NO-a Viktora Gotovca te članova Svetozara Sarkanjca i Mate Radeljića, potvrdio je Hini u utorak predsjednik tog saborskog Odbora, Mladen Novak. 
Ostavkama, odnosno prihvaćanjem zahtjeva za razrješenjem trojice članova NO-a HRT-a, bit će blokiran rad toga tijela koje nadzire zakonitost rada i financijskog poslovanja Hrvatske radiotelevizije. Kako se doznaje, o zahtjevima za razrješenje trojice od pet članova NO-a HRT-a odlučivat će se u Hrvatskom saboru do kraja tjedna kada bi, prema najavama, mogao biti raspisan natječaj za nove članove Nadzornog odbora.

Zahtjevi za razrješenjem predsjednika NO-a Viktora Gotovca i člana Svetozara Sarkanjca uslijedili su nakon prošlotjednog neprihvaćanja Izvješća o radu i provedbi zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a, protiv kojeg je u Saboru glasovalo 95 zastupnika, dok ih je pet bilo suzdržano. Član NO-a Mate Radeljić zahtjev za razrješenjem podnio je, pak, nakon odlaska na mjesto savjetnika predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.