Dnevne novosti

Jakovčić: očekujem da će odbor o mom imunitetu glasovati tek za 2-3 tjedna

10.03.2015 07:05 PULA/STRASBOURG, 9. ožujka 2015. Hina, Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta nije u ponedjeljak donio odluku o tome hoće li se IDS-ovom zastupniku u Europskom parlamentu Ivanu Jakovčiću ukinuti zastupnički imunitet na zahtjev odvjetnika austrijskog poduzetnika Georga Lista.

Jakovčić je saslušan na sjednici odbora, koji će glasovati o izvješću što ga priprema poljski zastupnik Tadeusz Zwiefka, a nakon toga glasovat će se i na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta. "Očekujem da će odbor o mom imunitetu glasovati tek za dva-tri tjedna, kada poljski eurozastupnik pripremi detaljan dokument", kazao Ivan Jakovčić u izjavi za novinare. On je u priopćenju za javnost naveo kako je "zaista nevjerojatno da netko tko ga optužuje za navodni kriminal traži oduzimanje njegova zastupničkoga imuniteta samo zato jer ga je navodno javno pogrdno nazvao".

"Naravno, i jedno i drugo je obična laž gospodina Lista. Niti sam ga ja bilo gdje javno nazvao idiotom, a kamo li da sam ja nešto tražio od takve krajnje sumnjive osobe" - istaknuo je Jakovčić u priopćenju za javnost, dodavši kako je rasprava na sudu zakazana za 7. prosinca ove godine."Jedva čekam da se suočimo na sudu i dokažem svoju nevinost u ovom odvratnom pokušaju blaćenja moje političke karijere" - poručio je IDS-ov euro parlamentarac Ivan Jakovčić istaknuvši kako je njemu, kako je rekao "interes dokazati istinu, kako je to njegov prioritet, a ne zastupnički imunitet". Jakovčić je pred Odborom za pravna pitanja objasnio kako ne "postoji niti jedan tonski zapis ili snimka" na kojoj je pogrdno nazivao Georga Lista.