Dnevne novosti

Milanović obišao šibenski gat Vrulje, investiciju od 7,3 milijuna eura

25.02.2015 07:15 ŠIBENIK, 24. veljače 2015.(Hina), Predsjednik Vlade Zoran Milanović obišao je u utorak u Šibeniku gat Vrulje za pristanak velikih turističkih brodova, čiju je izgradnju sa 7,3 milijuna eura financirala država, a tom je prigodom istaknuo kako se takve investicije rade u cijeloj Hrvatskoj. 
"Otvara se važna investicija za Šibenik, ali i za ovaj dio Dalmacije, koja će omogućiti da se grad infrastrukturno obogaćuje. Ovo je investicija koja će omogućiti dolazak gostima više platežne moći, što će svakako omogućiti zaradu za Šibenik", istaknuo je Milanović. Pozvao je sve, pa i, kako je rekao, kritičare da mu se pridruže otvarajući radove, ali, istaknuo je, ne 'per la finta', nego prave radove, s novcem, projektima i izvođačima.

Premijer, koji je novi gat obišao u pratnji ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, rekao je da je Vlada na obali poduprla i projekt mosta kopno - Čiovo, kaštelansku obilaznicu te riječki projekt Zagrebačke obale. "Te i niz drugih projekata na Jadranu omogućila je ova Vlada svojim radom, zalaganjem i pripremama, jer ne može se samo doći na gradilište, zabiti lopata i dovesti bager", rekao je Milanović i podsjetio na investiciju u dubrovačku Zračnu luku, vrijednu oko 200 milijuna eura, te na Pelješki most na kojemu će radovi početi za koji mjesec. "Ovo su konkretne stvari koje ljudima koji žive od turizma omogućavaju da rade bolje, žive bolje, bolje zarađuju, to su investicije koje je hrvatska Vlada omogućila ili direktno putem kredita kod Svjetske banke ili novcem iz fondova", rekao je Milanović, dodajući kako je to "ono što se u ovoj krizi može i što se radi". "Pred nama su bolji dani i za gospodarstvo, ali i za izvoz koji raste i industrijsku proizvodnju koja je također u porastu", ustvrdio je Milanović.