Dnevne novosti

VLADA: Vrdoljak na čelu pregovora s ovlaštenicima za eksploataciju ugljikovodika na Jadranu

16.01.2015 07:28 ZAGREB, 15. siječnja 2015.(Hina) Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak imenovala ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka predsjednikom pregovaračkog tima za pregovore s ovlaštenicima dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu, a predsjednicu Uprave Agencije za ugljikovodike Barbaru Dorić zamjenicom predsjednika i operativnom voditeljicom.

Članovima pregovaračkog tima imenovani su Dragan Krasić, Željko Uhlir, Anamarija Matak, Igor Butorac, Krešimir Dragić, Edita Brkić i Dijana Brajdić, a njihovi zamjenici su Martina Tuschl, Ljiljana Bošnjak, Ana Kovačević, Lukša Čičovački, Zoran Ravlić i Lidija Šimunec. Vlada je u Hrvatski sabor uputila prijedlog za razrješenje, na osobni zahtjev, članica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Tine Markuš, Goranke Hus, Vesne Štefice i Jasmine Havranek. Za nove članice predlažu se Darinka Vedrina, Vlatka Marčan, Stankica Vrban i Emita Blagdan, kao predstavnice Ministarstva gospodarstva, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Hrvatske gospodarske komore i Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Sukladno Vladinoj odluci o osnivanju Povjerenstva za izradu prijedloga modela restrukturiranja javnih znanstvenih instituta u Hrvatskoj, predsjednikom Povjerenstva imenovan je Roko Andričević, njegovim zamjenikom Ivan Pejić, a članovi su Ružica Beljo Lučić, Kristina Ferara Blašković, Igor Rađenović, Maja Sporiš, Marina Kasunić Peris, Ladislav Prekupec, Dražen Pros, Jakša Puljiz, Emilio Marin, Pero Lučin, Zvonko Kusić, Petar Pervan i Davor Majetić. Dosadašnji voditelj hrvatske delegacije u Međunarodnoj komisiji za zaštitu rijeke Dunava Dražen Kurečić razriješen je, kao i zamjenik voditelja Zijah Mahmutspahić. Novi voditelj delegacije je Ivica Plišić, a njegov zamjenik Siniša Kukić.

Na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Zdravko Jakop, Miroslav Grgić i Stanislav Peruško. Novi članovi su Davor Poljak, Boris Milec i Damir Šebetić. Također, Davor Poljak imenovan je predsjednikom, a Boris Milec zamjenikom predsjednika Upravnog vijeća Agencije.