Dnevne novosti

Konferencija o položaju romske djece u odgoju i obrazovanju

09.01.2015 07:02 OSIJEK, 8. siječnja 2015. Hina, Dvodnevna znanstveno-stručna konferencija o poboljšanju položaja romske djece u odgoju i obrazovanju u Baranji, kojom se želi pridonijeti integraciji romske djece u školski sustav, počela je u četvrtak na osječkom Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.
Projekt "Unapređenje položaja djece Roma u odgoju i obrazovanju u Baranji" pokazao je odlične rezultate na 120 djece predškolske i školske dobi u boljem svladavanju gradiva i u mnogim izvannastavnim aktivnostima, rekla je koordinatorica projekta Vesna Mlinarević. Djeca čiji su roditelji uključeni u odgojni i obrazovni program nisu gubila godinu i pokazala su odlične rezultate u nenasilnom rješavanju sukoba, istaknuto je na skupu.

Projekt se financira iz europskih fondova sa 150 tisuća eura, a svrha mu je promicati jednake mogućnosti, integracija romske djece u školski sustav i priprema za nastavak školovanja nakon završene osnovne škole. Projekt provode Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Agencija za odgoj i obrazovanje, belomanastirska Osnovna škola dr. Franje Tuđmana, Vrtić "Cvrčak" i Udruga romskog prijateljstva "Luna", a počeo je prije 15 mjeseci.