Dnevne novosti

EU: ministri vanjskih poslova raspravljat će o terorizmu 19. siječnja

08.01.2015 07:16 BRUXELLES, 7. siječnja 2015. (Hina), Ministri vanjskih poslova zemalja članica EU-a raspravljat će na svom sljedećem sastanku 19. siječnja o borbi protiv terorizma nakon terorističkog napada u srijedu u Parizu u kojem je poginulo 12 ljudi.

"Borba protiv terorizma u svim njegovim oblicima redovito je u središtu sastanaka ministara vanjskih poslova. Ovi tragični događaji jačaju moju odlučnost u tom pravcu i to ću staviti na dnevni red sljedećeg sastanka Vijeća za vanjske poslove", priopćila je visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini, koja predsjedava sastancima ministara vanjskih poslova.

"Sloboda medija je temeljno pravo i nećemo dopustiti da ovi napadi potkopaju naše vrijednosti", ističe Mogherini.Dvanaest osoba, među kojima dva policajca, ubijeno je, a desetak ranjeno u srijedu u napadu koji su izvela najmanje dvojica zamaskiranih muškaraca na sjedište satiričkog tjednika Charlie Hebdo u Parizu, u nezapamćenom nasrtaju na neku novinarsku instituciju u Francuskoj.