Dnevne novosti

Varaždinski Forum mladih SDP-a proziva Mladež HDZ-a zbog govora mržnje

30.12.2014 07:13 VARAŽDIN, 29. prosinca 2014.(Hina), Forum mladih SDP-a Varaždinske županije u ponedjeljak navečer reagirao je zbog teksta objavljenog na Facebook profilima varaždinske Mladeži HDZ-a i njezina predsjednika Igora Borovca ocijenivši da je riječ o govoru mržnje te zatražio da se o tome očituje predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović. 
Kako navode u priopćenju, na službenom Facebook profilu varaždinske Mladeži HDZ-a te na privatnom Facebook profilu predsjednika te organizacije Igora Borovca, izrečene su teške optužbe na račun Varaždinaca koji su u 55-postotnom omjeru dali glas kandidatu SDP-a i još 16 stranaka Ivi Josipoviću.

Tako je na službenom Facebook profilu Mladeži HDZ-a Grada Varaždina objavljen tekst: "Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška 'DECA' sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države".

Isti tekst Igor Borovec objavio je i na svojem privatnom Facebook profilu. Forum mladih SDP-a u priopćenju navodi da je to vrijeđanje svih građanki i građana, njih 11.822, koji su u Varaždinu glasali za Josipovića i traže od predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović da se očituje o, kako ističu, govoru mržnje i uvredama te postavljaju pitanje je li "to ta bolja Hrvatska o kojoj se toliko sluša ovih dana".

Inače, prozvani Igor Borovec, predsjednik Mladeži HDZ-a grada Varaždina i regionalni asistent EU parlamentarca Davora Ive Stiera, nedavno je na varaždinskom općinskom sudu nepravomoćnom presudom proglašen krivim za kazneno djelo klevete odnosno sramoćenja u privatnoj tužbi koju je protiv njega podnio SDP-ov saborski zastupnik iz Ivanca Mario Habek.

Habek ga je tužio zbog objave na Facebook profilu u kojoj ga je nazvao korumpiranim. Zbog Borovca je u svibnju zasjedalo i Etičko povjerenstvo za vrijeme izborne kampanje za EU parlament. Tada je Borovec, prema mišljenju Etičkog povjerenstva, također na Facebook profilu svjesno i namjerno obmanjivao javnost iznošenjem neistina o političkim protivnicima kada je ispod zajedničke slike Predraga Štromar i Gorana Habuša sa HDZ-ovim kandidatima za EU parlament napisao da će Štromar i Habuš glasati za njih.