Dnevne novosti

Ministar Bauk s vodstvom vojvođanskih Hrvata u Subotici

30.10.2014 07:16 SUBOTICA, 29. listopada 2014.(Hina), Hrvatski ministar uprave Arsen Bauk sastao se u srijedu navečer u Subotici s vodstvom vojvođanskih Hrvata uoči posjeta Beogradu gdje sa srbijanskom kolegicom među ostalim namjerava razgovarati o otvorenim pitanjima hrvatske manjine u Srbiji.

"Želio sam čuti koji su problemi hrvatske manjine u čijemu rješavanju Hrvatska može pomoći", izjavio je Bauk novinarima hrvatskih medija u Vojvodini, u Generalnom konzulatu RH u Subotici.

Naveo je kako su mu poznati problemi sa zastupljenošću Hrvata u predstavničkim tijelima Srbije, na svim razinama vlasti, te nedaće u sferi obrazovanja na hrvatskom jeziku.

"To su izazovi s kojima se i RH susretala prigodom pristupanja EU-u i vjerujem da će u tim pitanjima dobiti pozitivan odgovor kolega iz Srbije kako bi se na jednak način ostvarila prava koja su u Hrvatskoj osigurana srpskoj manjini", rekao je ministar Bauk.

Povod njegova sastanka sa srbijanskom ministricom državne uprave i lokalne samouprave bit će razmjena iskustava oko reforme državne uprave i druge teme u domeni njihovih ministarstava.

Prije susreta s predstavnicima hrvatske manjine – predsjednicima Hrvatskog nacionalnoga vijeća, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Bauk se sastao s gradonačelnikom Subotice.