Dnevne novosti

Sabor: Svečana sjednica prvo veće ovotjedno okupljanje

07.10.2014 07:12 ZAGREB, 6. listopada 2014.(Hina), Hrvatski sabor u srijedu poslijepodne svečanom će sjednicom obilježiti Dan neovisnosti, 8. listopada, na kojoj će se obratiti predsjednik Sabora Josip Leko, što će ujedno biti prilika za prvo veće okupljanje zastupnika ovaj tjedan.

Redovita plenarna sjednica održat će se u četvrtak i petak, no bez odjeka je ostao poziv predsjednika Sabora šefovima odbora da sjednice sazivaju u vrijeme kad Sabor ne zasjeda što bi ovaj tjedan značilo ponedjeljak i utorak.

Tako je upriličena tek sjednica jednog odbora, a za sutra nije najavljena niti jedna, pa zlobnici na saborskim hodnicima koji žele ostati anonimni, komentiraju kako su zastupnici na mala vrata produžili vikend. Za usporedbu, u prošlu je srijedu, za vrijeme dok je trajala plenarna sjednica o prvom izvješću koje je Saboru podnio novi državni odvjetnik Dinko Cvitan bilo je sazvano čak devet sjednica odbora.

Dan prije samo su dva odbora radila, dok u ponedjeljak niti jedan. Svečanost 23. obljetnice hrvatske neovisnosti trajat će, kako se prema posljednjim informacijama čini, prilično kratko, a trebao bi se obratiti tek predsjednik Sabora Leko.