Dnevne novosti

MIP u srijedu o imunitetu Lovrić Merzel

30.09.2014 07:16 ZAGREB, 29. rujna 2014.(Hina), Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu će odlučivati o skidanju zastupničkog imuniteta Marini Lovrić Merzel.

Formalno, ta se točka zove rasprava o zahtjevu za davanje odobrenja za nastavak vođenja kaznenog postupka protiv Lovrić Merzel. Zahtjev je, doznaje se, poslalo Državno odvjetništvo. Lovrić Merzel, koja je pet mjeseci provela u remetinačkom pritvoru zbog optužbi za milijunske malverzacije, u saborske je klupe 'ušla' nakon ostavke na mjesto sisačko-moslavačke županice.

Sabor joj je u petak i formalno aktivirao mandat, s tim da još nije dala zastupničku prisegu. Predsjednica MIP-a Gordana Sobol pojasnila je da u ovom slučaju nije važno što Lovrić Merzel još nije položila prisegu jer joj je imunitet počeo teći čim je Sabor potvrdio da je zastupnica.

Nakon što MIP utvrdi svoje stajalište proslijedit će ga Saboru koji će donijeti konačnu odluku. Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Ona odbacuje sve optužbe.