Dnevne novosti

HRT osniva centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

19.08.2014 07:22 ZAGREB, 18. kolovoza 2014.(Hina), Hrvatska radiotelevizija (HRT) izvijestila je da osniva centar u sjeverozapadnoj Hrvatskoj koji bi do kraja godine trebao preuzeti sve HRT-ove radijske, televizijske i internetske programske funkcije na području Bjelovara, Čakovca i Varaždina.

U njegovu će sastavu djelovati i nova regionalna radijska postaja koju HRT prije nije imao u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, navodi se u priopćenju, u kojemu se ističe da HRT, u sklopu restrukturiranja, nastavlja racionalizaciju i unaprjeđenje rada dopisništava i TV studija. Novi HRT-ov centar bit će nadležan za poslovne obaveze i obuhvatit će programske aktivnosti koje su na tom području dosad obavljali TV studiji na tim područjima te dopisništva u Krapini i Virovitici.

Iz HRT-a najavljuju da će u Čakovcu i Varaždinu objediniti i racionalizirati funkcije potrebne za poslovno i programsko djelovanje novog centra, a za Bjelovar je raspisan interni natječaj za dopisnike s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. S radnicima HRT-a, za čijim će radom time prestati potreba, razmotrit će se mogućnost zaposlenja ili osposobljavanja za rad na drugim poslovima sukladno Zakonu o radu, kaže se u priopćenju i dodaje da će sa svih tih područja HRT izvještavati još kvalitetnije, brže i efikasnije izvršavati programske obaveze.

Novi centar pridružit će se regionalnoj mreži HRT centara koju već čine HRT centri Dubrovnik, Knin (Šibenik), Osijek, Pula, Rijeka, Split i Zadar. Formiranje novog centra dio je sveobuhvatnog programa reorganizacije i razvojnog restrukturiranja HRT-a s ciljem učinkovitijeg poslovanja i kvalitetnijeg izvršavanja zakonskih i ugovornih obaveza HRT-a na cjelokupnom području Hrvatske, kaže se u priopćenju.

"U sklopu tog plana već su restrukturirana vanjska i 'mala' lokalna dopisništva, a zahvaljujući nabavi suvremene tehnologije, značajnije je unaprijeđen način njihova rada i znatno povećan broj lokalnih dopisnika u Gospiću, Metkoviću, Krapini, Karlovcu, Koprivnici, Požegi, Sisku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vukovaru i Županji", navodi se.

U tijeku je uvođenje u cijelosti digitalne tehnologije televizijske proizvodnje u HRT-ovim centrima Rijeka, Split i Osijek, a u nove suvremeno uređene prostore useljavaju centri Dubrovnik i Zadar. Očekuje se da će do kraja 2014. započeti i obnova HRT-ova centra Pula. Napominje se da su navedene odluke dio Programa restrukturiranja HRT-a, koji je u kolovozu 2013. prihvatila Vlada.