Dnevne novosti

SIK: novi ZOR vodi u robovlasnički sustav

18.07.2014 07:22 RIJEKA, 17. srpnja 2014.(Hina), Predsjednik Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije Bruno Bulić za novi Zakon o radu (ZOR) kazao je kako vodi hrvatsko radništvo u robovlasnički sustav, a pogoduje samo poslodavcima, koje je nazvao "hohštaplerima".

Bulić je na konferenciji za novinare kazao kako nedavno izglasani novi ZOR dovodi radnike u poziciju robe, "koja se može posuditi, vratiti ili maknuti", pri čemu je posve izgubljena socijalna komponenta da je radnik socijalno biće iza kojeg stoji obitelj.

Zakon smatra neoliberalnim jer i dalje, kako je rekao, napada najslabije, a s novim mjerama ide čak i prema trudnicama. Vlasti u Istri i Primorsko-goranskoj županiji nazvao je okorjelim liberalima, a saborske zastupnike koji su izglasali ZOR da su između partijske discipline i koalicijskih dogovora s jedne i svoga obraza s druge strane odabrali prodati svoj obraz.

Od HDZ-a i njegovih partnera, koje je nazvao satelitima, Bulić očekuje da javno kažu da će mijenjati zakon ako dođu na vlast, a "ako neće to učiniti, molim ih da šute".