Dnevne novosti

Vlada: Ministarstvu gospodarstva 364 tisuća dolara za pravno zastupanje

04.07.2014 07:18 ZAGREB, 3. srpnja 2014.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Ministarstvu gospodarstva odobrila sredstva na teret proračunske zalihe državnog proračuna za 2014. u iznosu od 364.000 američkih dolara radi podmirenja troškova pružanja usluga pravnog zastupanja.

Usvojen je i Pregled zakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2014. kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Hrvatska preuzima pravnu stečevinu EU-a za 2014. godinu. Što se tiče kadrovskih pitanja, dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog odbora Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Saša Zelenika razriješen je dužnosti.

Ravnatelj Hrvatskog hidrografskog instituta Nenad Leder razriješen je te imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja, do imenovanja novog ravnatelja temeljem postupka provedenog po javnom natječaju. Osobama koje je Vlada ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od šest mjeseci, ponovno su dana ovlaštenja, s danom 4. srpnja 2014., do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Ovlast za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji dana je Editi Grubišić, u Ličko-senjskoj Boženi Butković, u Bjelovarsko-bilogorskoj Branki Saks, u Splitsko-dalmatinskoj Veljanu Radojkoviću, a u Karlovačkoj županiji Željku Spudiću. Razriješen je Denis Petrović, član Operativne radne skupine za projektnu provedbu pojedinih reformskih i drugih mjera fiskalne konsolidacije za razdoblje 2014. – 2016. Kao dosadašnja predstavnica Ministarstva zdravlja, Vlatka Bilas razriješena je dužnosti članice u resornim radnim skupinama za provedbu mjera „Outsourcing usluga“, „Objedinjena javna nabava“ i „Masterplan bolnica“.

Davor Katavić imenovan je novim članom resornih radnih skupina „Outsourcing usluga“ i „Objedinjena javna nabava“, a Dijana Cimera nova je članica Resorne radne skupine za provedbu mjere „Masterplan bolnica“. Novi član Sanacijskog vijeća Kliničke bolnice Dubrava je Željko Orihovac, a Boris Vukić razriješen je te dužnosti. Kao predstavnik Ministarstva zdravlja, Dragan Korolija-Marinić imenovan je novim zamjenikom predstavnika Vlade u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a dosadašnja zamjenica predstavnika Ljubica Đukanović opozvana je.

Dragan Korolija-Marinić imenovan je predstavnikom Vlade u Povjerenstvu za socijalnu politiku Gospodarsko-socijalnog vijeća, kao predstavnik Ministarstva zdravlja, a Ljubica Đukanović je razriješena te dužnosti. I na kraju, Vlada je donijela zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Narodne novine d.d. opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave društva Petra Piskača te imenovanje Anđelka Topolovca novim predsjednikom Uprave.