Dnevne novosti

Tomašić: europski konzervativci pomoći će poplavljenoj Slavoniji

18.06.2014 07:12 DUBROVNIK , 17. lipnja 2014.(Hina), U povodu 1. konferencije grupe Europskih konzervativaca i reformista (ECR) u novom sazivu Europskog parlamenta, koja se održava u Dubrovniku, u hotelu "Hilton" održana je konferencija za novinare na kojoj je zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić rekla kako se na skupu među ostalim raspravlja i o stanju u Hrvatskoj.

Tomašić je istaknula kako je želja sudionicima približiti Hrvatsku onakvu kakva jest, a ne kakvu je vrlo često prikazuju mediji. Najavila je i neke akcije europskih konzervativaca za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj. Tako će, dodala je, konzervativci na jesen obnoviti neke uništene objekte.

"Poslala sam i pismo svim veleposlanicima u Hrvatskoj zemalja članica Europske unije sa zamolbom da svaka država obnovi po jednu poplavljenu kuću", rekla je Tomašić.

Predsjednik grupe Europskih konzervativaca i reformista Syed Kamall rekao je kako vjeruje da će uspjeti razbiti monopol Europske pučke stranke - socijalista i liberala u Europskom parlamentu. Na skupu sudjeluju 64 zastupnika u Europskom parlamentu iz 13 zemalja.