Mapa portala English O nama > Podrška korisnicima   01 5999 918
Traži po     > Po zbirkama  Pomoć prilikom traženja  
EDUS-INFO > Pretplata i usluge > EDUS-INFO - Usluga savjetovanja (škola)
 

EDUS-INFO - Usluga savjetovanja (škola)

ZAMJENA PREKOVREMENIH SATI ZA SLOBODNE DANE


PITANJE: Radnik koji je u srednjoj školi zaposlen na radnom mjestu profesora podnio je zahtjev da mu se umjesto uvećanje plaće po osnovi prekovremenih sati, isti zamijene slobodnim danima. Je li škola dužna radniku isplatiti povećanu plaću ili može odnosno mora udovoljiti zahtjevu radnika?

ODGOVOR: Sukladno odredbama Zakona o radu (Nar. novine, br. 93/14. i 127/17.) puno radno vrijeme radnika ne može biti duže od četrdeset sati tjedno. Svaki rad radnika koji je duži od punog odnosno ugovorenog nepunog radnog vremena smatra se prekovremenim radom. Svaki prekovremeni rad radnika mora se dodatno platiti. Za odrađene sate prekovremenog rada radnik ima pravo na povećanu plaću. Visina dodatka za prekovremeni rad zakonom nije izričito propisana već ga poslodavac sa radnikom ugovora ugovorom o radu, pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom. Mogućnost zamjene prekovremenih sati u slobodne sate odnosno dane zakonom kao takva nije izričito propisana. Međutim, kako se na radne odnose, kao na vrstu ugovornih odnosa, podredno primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima, mišljenja sam da bi se prekovremeni sati mogli zamijeniti za slobodne dane, ali isključivo kao rezultat dogovora radnika i poslodavca. U tom smjeru ide i mišljenje Ministarstva rada i mirovinskog sustava prema kojem je moguće korištenje slobodnog dana umjesto isplate povećane plaće za prekovremeni rad u slučajevima kada je takva mogućnost izričito propisana ugovorom o radu, pravilnikom o radu ili kolektivnim ugovorom.

Na radnike zaposlene u srednjim školama, a koje se financiraju iz sredstava državnog proračuna, primjenjuje se Temeljeni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama (NN 128/17., dalje u tekstu: TKU za javne službe). Prema čl. 53. TKU za javne službe osnovna plaća radnika za prekovremeni rad uvećava se za 50%. TKU-om za javne službe nije predviđena mogućnost zamjene prekovremenih sati za slobodne dane, a ta mogućnost nije bila predviđena niti Granskim kolektivnim ugovorom za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama (NN 39/17., dalje u tekstu: GKU) koji je važio do 01.09.2017. Međutim, mišljenja sam da bez obzira što mogućnost zamjene prekovremenih sati za slobodne dane nije predviđena TKU za javne službe, i ovdje bi mogla biti rezultat dogovora radnika i poslodavca.

Slijedom navedenog, ukoliko škola sukladno mogućnostima organizacije rada, radniku može omogućiti korištenje slobodnih dana, mišljenja sam da bi se isti radniku mogli omogućiti s time da bi se ta mogućnost, ukoliko nije predviđena kolektivnim ugovorom ili pravilnikom o radu škole, svakako tada trebala predvidjeti ugovorom o radu.

 
 
 
Postavi za početnu stranicu Spremi stranicu u favorite