Dnevne novosti

Škibola proziva pravosuđe i sutkinju Mirelu Rodin da žele potkopati njegov zakon

27.09.2018 07:25 ZAGREB, 26. rujna 2018. (Hina) -  Nezavisni saborski zastupnik Marin Škibola i predstavnici inicijative oštećenika RBA zadruga prozvali su u srijedu „strukture unutar hvatskog pravosuđa”, posebno imenujući sutkinju Mirelu Rodin sa Raba, da pokušavaju potkopati Zakon o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenim u Hrvatskoj, koji je donesen na njegovu inicijativu.
U RH smo imali probleme s kreditorima koji su bili neovlašteni i izdavali kredite ilegalno, a posljedica toga je bio Zakon o ništetnosti ugovora o kreditu s međunarodnim obilježjima sklopljenim u Hrvatskoj, no sada ga određene strukture unutar pravosuđa potkopavaju i nastoje provesti subverziju”, rekao je Škibola na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.Pojasnio je kako je sutkinja Mirela Rodin poslala pitanje o usklađenosti tog zakona s europskim zakonodavstvom Europskom sudu pravde u Luksemburgu te se izuzela od predmeta.„Skuhala je kašu, a onda pere ruke”, ustvrdio je Škibola pozivajući institucije da istraže da li netko iz njezine obitelji ima sporni kredit kod stranke u postupku. „Ako se utvrdi da je to istina, na pomolu je afera u kojoj se ne manipulira samo domaćim zakonodavstvom već i pravnom stečevinom EU”, zaključio je.

Ivica Marković iz Inicijative oštećenih građana austrijskih RBA zadruga sumnja da se radi o uroti iz koristoljublja ili nekog drugog motiva. „Kad se izborilo za zakon o ništetnosti ugovora s međunarodnim obilježjem počeli su drugi problemi, neki suci su se istaknuli u neprimjeni tog zakona i njegovom ignoriranju. Njihova imena znamo, ali perjanica im je Mirela Rodin koja živi u nekretnini koja je pod hipotekom RBA zadruga”, ustvrdio je Marković.Navodi i kako je Mirela Rodin "možebitno u rodbinskim odnosima sa Sinišom Rodinom, sucem u Europskom sudu u Luksemburug” te je stoga, sumnja, predmet na dnevni red došao u roku od samo dva mjeseca što je, kaže, neobična ažurnost.