Dnevne novosti

U Hrvatskoj na proljeće MEETEX burza kongresne incentive industrije

05.09.2018 07:20 SPLIT, 4. rujna 2018. (Hina), Prva B2B burza hrvatske kongresne incentive events industrije MEETEX održat će se u ožujku iduće godine u Zagrebu, a cilj joj je razvoj kongresnog turizma, najavljeno je u utorak u splitskoj Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).
Trodnevni događaj osmišljen je kao susret hrvatske kongresne ponude i međunarodnih kupaca zainteresiranih za organizaciju događaja u Hrvatskoj. Trebao bi se održati u Zagrebu, od 19. do 21. ožujka 2019. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Croatia Airlinesa, te kongresnih ureda destinacija.

To će biti prvi put da će se na jednom mjestu okupiti hrvatska kongresna ponuda i kupci kongresno-incentive usluga iz Hrvatske i Europe. Organizatori najavljuju da će na MEETEX- u izlagači biti svi bitni sudionici hrvatske ponude poslovnog turizma, uz njih i 50 do 70 pažljivo odabranih inozemnih kupaca iz zapadne, sjeverne i srednje Europe, a očekuje se i tridesetak domaćih sudionika i korporativnih kupaca.  

Predsjednik organizacijskog odbora MEETEX- a Ranko Filipović kaže da se radi o prvom nacionalnom "eventu" za poslovni turizam u Hrvatskoj. Kako je izvijestio, organiziran je svojevrsni "roadshow" u Opatiji, Poreču i Dubrovniku te danas u Splitu, sljedeći tjedan u Zagrebu i Osijeku.   Organizatori kažu da je do sada sudjelovanje potvrdilo 30 izlagača.