Dnevne novosti

Osijek: potpisani ugovori o energetskoj obnovi višestambenih zgrada

13.06.2018 07:15 OSIJEK, 12. lipnja 2018. (Hina), Ugovore o radovima na energetskoj obnovi 12 višestambenih zgrada na osječkom području u utorak su potpisali predstavnici osječkog Zavoda za stanovanje s izvođači radova.
Direktor Zavoda Bojan Bodražić rekao je kako vrijednost radova na obnovi pročelja, krovova i drugih površina iznosi 22,2 milijuna kuna, od čega su 13,5 milijuna bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok će ostatak predstavnici suvlasnika osigurati putem kredita.

Izvijestio je kako će se na ovaj način u Osijeku obnoviti ukupno 21 višestambena zgrada, podsjetivši kako Zavod upravlja s više od 1600 stambenih zgrada, a proteklih je godina provodio projekte energetske obnove zgrada putem kreditne linije osmišljene u samom Zavodu.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kazao je kako je u posljednjih pet godina, u sličnim projektima, obnovljeno 135 zgrada. Podsjetio je kako grad, putem sredstava spomeničke rente, sufinancira i obnovu zgrada koje spadaju u kategoriju zaštićenih kulturnih dobara, za što se godišnje izdvaja između 3 i 4 milijuna kuna.

Ocijenio kako ove aktivnosti pokazuju da se uz dobru organizaciju mogu raditi veliki i ozbiljni projekti te da grad ozbiljno radi na svojoj revitalizaciji.