Dnevne novosti

Hrvatski sabor spreman za primopredaju potpisa za referendum

06.06.2018 07:30 ZAGREB, 5. lipnja 2018. (Hina), Hrvatski sabor spreman je za primopredaju prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma Građanske inicijative "Narod odlučuje", poručeno je u utorak iz Sabora.
Građanska inicijativa "Narod odlučuje" uputila je u petak predsjedniku Hrvatskoga sabora Gordanu Jandrokoviću zamolbu za predaju potpisnih knjiga s potpisima za raspisivanje referenduma za dva referendumska pitanja u vezi s izmjenom izbornog sustava te izrazila želju da se potpisne knjige, kao i zahtjev za raspisivanje referenduma, predaju 13. lipnja u 11 sati, stoji u priopćenju Hrvatskog sabora.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković zadužio je tajnika Sabora da osigura sve administrativne i tehničke uvjete za primopredaju potpisnih knjiga u tom terminu.Službe Hrvatskog sabora poručuju da mogu obaviti primopredaju potpisnih knjiga već od srijede, 6. lipnja, o čemu su predstavnici Inicijative obaviješteni.

Također, predstavnici Inicijative zamoljeni su da dostave imena svojih predstavnika u zajedničkoj komisiji za primopredaju potpisnih knjiga, kaže se u priopćenju.