Dnevne novosti

Sisak: Županija izdvojila 410.000 kuna za projekte 40 udruga

06.06.2018 07:20 SISAK, 5. lipnja 2018. (Hina), Više od 400.000 kuna izdvojila je Sisačko-moslavačka županija iz ovogodišnjeg proračuna za programe brojnih udruga iz područja zdravstva, prevencije ovisnosti, socijalne skrbi i slične udruge, a utorak je s predstavnicima 40 udruga sisačko-moslavački župan Ivo Žinić potpisao ugovore o dodjeli financijske potpore.
"Dodijeljena su sredstva uglavnom na dosadašnjoj razini, ali treba uzeti u obzir da su se pojavile i neke nove udruge. Uglavnom financijski smo pomogli projekte svih udruga koje su se javile na natječaj i zatražile pomoć. Budući da već postoje naznake oporavka našeg gospodarstva, očekujemo da će iznosi pomoći idućih godina biti viši.

Osim toga, pojedine projekte sufinanciramo i dodatnim sredstvima, kroz sponzorstvo i na druge načine", rekao je prilikom potpisa ugovora župan Žinić.

Za pet udruga iz područja zdravstva, Centar za poboljšanje uvjeta života iz Petrinje, sisačko Dijabetičko društvo, Kutinsko dijabetičko društvo, Udrugu za rehabilitaciju i resocijalizaciju iz Popovače i sisačku Udrugu žena liječenih od bolesti dojke, te četiri udruge prevencije ovisnosti, kutinski Klub liječenih alkoholičara, sisačku Udrugu za djecu i mlade Novi svijet, Gradsko društvo Crvenog križa iz Hrvatske Kostajnice, te Pučko otvoreno učilište u Petrinji, izdvojeno je ukupno 90.000 kuna.

Za programe 20 udruga iz područja socijalne skrbi izdvojeno je 200.000 kuna, četiri umirovljeničke udruge 50.000, četiri udruge izvaninstitucionalne skrbi za starije 55.000, te tri udruge proistekle iz Drugog svjetskog rata 15.000 kuna.

Osim što mnogo znače za bolji život pripadnika najranjivijih skupina društva u Sisačko-moslavačkoj županiji, projekti koje je financijski pomogla Županija, ujedno su, kako je istaknuto,  i sastavni dio demografske politike.