Dnevne novosti

Plenković s guvernerom Razvojne banke Vijeća Europe

05.06.2018 07:40 ZAGREB, 4. lipnja 2018. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas u Banskim dvorima guvernera Razvojne banke Vijeća Europe Rolfa Wenzela, priopćeno je u ponedjeljak iz Vlade. 
Plenković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom između Vlade i Razvojne banke Vijeća Europe te želju za produbljivanjem suradnje u području društvene infrastrukture, a osobito u zdravstvu i školstvu.

Napomenuo je da je ravnomjeran regionalni razvoj jedan od prioriteta Vlade kao i potpora financiranju  malih i srednjih poduzetnika.  

Guvernera Wenzela upoznao je s realizacijom Projekta Slavonija, Baranja i Srijem te pozvao Razvojnu banku Vijeća Europe da pruži aktivnu potporu u projektima koji će pridonijeti demografskoj i gospodarskoj obnovi istoka Hrvatske.

Guverner Wenzel naglasio je kako je Razvojna banka Vijeća Europe spremna još aktivnije i sadržajnije uključiti se u projekte za razvoj Republike Hrvatske, koji su do sada bili u ukupnoj vrijednosti od  853 milijuna eura, kaže se u priopćenju.