Dnevne novosti

Sindikat podržao sporazum Božinovića i Dabe o financiranju smještaja policajaca

21.05.2018 07:12 ZAGREB, 19. svibnja 2018. (Hina), Predsjednik Sindikata policijskih službenika (SPS) Mario Puškarić u subotu je podržao sporazum o financiranju smještaja policajaca u Novalji koji su dan ranije potpisali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i novaljski gradonačelnik Ante Dabo.
Posljedica prvog sporazuma što ga je MUP potpisao s nekim gradom bit će, među ostalim, subvencija za stanarine policajcima u Novalji koja u ljetnim mjesecima ima povećanu potrebu za policijskim službenicima. Iako je mali grad kroz Novalju u ljetnoj sezoni prođu stotine tisuća turista, a zbog visokih cijena života suočila se s deficitom policajaca.

"Kao sindikat koji se od trenutka osnivanja zalaže za poboljšanje između ostalog i materijalnog statusa policijskih službenika i djelatnika MUP-a, imamo potrebu da navedeni Sporazum, ali i Vas ponaosob, pohvalimo jer ga smatramo iskorakom više u nastojanju da se lokalna zajednica uključi u poboljšanje socijalnog i materijalnog statusa policijskih službenika koji žive i rade na području lokalne uprave i samouprave", napisao je Puškarić.

"Briga lokalne zajednice o policijskim službenicima izravni je pokazatelj zainteresiranosti za stanje sigurnosti Vas kao gradonačelnika, čime ste prvi gradonačelnik koji se samoinicijativno u suradnji s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem odlučio na ovakav hvale vrijedan i nesebičan način pomoći policijskim službenicima u posljednjih 20 godina", stoji u otvorenom pismu upućenom i medijima.

SPS ističe i kako je ovim primjerom pokazano da je "suradnja države i lokane zajednice na poboljšanju materijalnih i socijalnih uvjeta policijskih službenika itekako moguća" te da će "poslužiti kao primjer i drugim lokalnim zajednicama", posebno na dubrovačkom i istarskom području "gdje policijski službenici, koji su raspoređenih iz drugih krajeva Hrvatske, doslovno preživljavaju i žive na rubu egzistencije".