Dnevne novosti

Obersnel najavio realizaciju 700 milijuna eura vrijednih projekata

20.04.2018 07:05 RIJEKA, 19. travnja 2018. (Hina), Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel rekao je u četvrtak na Investicijskom forumu Istre, primorja i gorske Hrvatske da će se na području Rijeke, uključujući prošlu godinu i sve ugovorene poslove do 2020., realizirati projekti vrijedni više od 700 milijuna eura.
Rekao je da se u to ubrajaju 250 milijuna eura vrijedna ulaganja u riječki prometni pravac, 237 milijuna eura za izgradnju nove kanalizacijske mreže u Rijeci i okolici, a da se oko 100 milijuna eura odnosi na privatne investicije.

Velik dio ulaganja ostvaruje se uz pomoć sredstava Europske unije, kao i kapitalni projekti u okviru Urbane aglomeracije Rijeka, a velika prilika za gospodarstvo je i činjenica da će Rijeka 2020. godine biti Europska prijestolnica kulture, rekao je Obersnel.

Na Investicijskom forumu Istre, Primorja i gorske Hrvatske razgovaralo se o stvaranju poticajnog investicijskog okruženja. To je dio projekta Lider Invest, u kojem tjednik Lider bira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije u kategorijama velikih, srednjih i malih ulaganja.

Na skupu je, među ostalim, rečeno da je Hrvatska uložila dosta napora u poboljšanje investicijske klime te da je to rezultiralo većim interesom investitora za ulaganja, posebice na području ICT-a, proizvodnje strojeva i opreme, auto dijelova te farmaceutske industrije.