Dnevne novosti

Potpredsjednik E. Komisije Andrus Ansip u utorak u radnom posjetu Hrvatskoj

13.02.2018 07:25 BRUXELLES, 12. veljače 2018. (Hina), Potpredsjednik Europske komisije zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip dolazi u utorak u Zagreb u radni posjet Hrvatskoj, objavila je u ponedjeljak Europska komisija.
Potpredsjednik Ansip će se tijekom svoga boravka sastati s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović s kojom će zajedno posjetiti osnovnu školu Izidora Kršnjavoga u kojoj se provodi projekt e-Škola, sufinanciran iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Ansip će se također sastati s najvišim dužnosnicima vlade te sa saborskim odborima za europske poslove, za gospodarstvo te za informiranje, informatizaciju i medije pod predsjedanjem predsjednika Odbora za europske poslove Domagoja Ivana Miloševića, dodaje Komisija.

Potpredsjednik Komisije će također sudjelovat će na konferenciji u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj pod nazivom "Jedinstveno digitalno tržište – izazovi digitalne transformacije poslovnog sektora" u sklopu koje će održati i "Dijalog s građanima" o temama iz područja jedinstvenog digitalnog tržišta i drugim europskim temama. Konferencija i "Dijalog s građanima" održat će se u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, Kršnjavoga 1, s početkom u 10 sati.

"Dijalog s građanima" će biti na engleskom jeziku, a otvoren je za javnost i medije. "Dijalozi s građanima" neposredan su oblik razgovora građana s Europskom komisijom o širokom rasponu europskih tema i dio su stalnog procesa dvosmjerne komunikacije kojim se Komisija obraća građanima u svim državama članicama Europske unije.

Putem takve neposredne komunikacije, pod nazivom Dijalog s građanima, Europska komisija želi osnažiti razmjenu mišljenja s građanima o budućim pravcima razvoja Europske unije, u kojem će svi sudionici biti u prilici izravno postaviti pitanje potpredsjedniku Europske Komisije. "Dijalozi s građanima" održavaju se diljem Europe od 2013. godine, pobuđuju veliko zanimanje građana i vrlo su posjećeni.

Isto tako, iskustvo je pokazalo da su ti razgovori zanimljivi i medijima, s obzirom na to da imaju priliku iz prve ruke doznati što građane zanima. Samo prošle godine održano je 316 "Dijaloga s građanima" u kojima su diljem Europske unije sudjelovali glavni direktori, voditelji predstavništava Komisije, povjerenici, potpredsjednici te predsjednik Komisije. "'Dijalog s građanima' s potpredsjednikom Ansipom dvanaesti je takav susret s građanima u Hrvatskoj od početka njezina članstva u EU-u", priopćila je Komisija.