Dnevne novosti

DIP: Od siječnja edukacije za političke subjekte o redovnom financiranju

21.12.2017 07:15 ZAGREB, 20. prosinca 2017. (Hina), Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u siječnju i veljači iduće godine organizirati edukacije za nezavisne lokalne vijećnike i predstavnike političkih stranaka čije se financiranje političkih aktivnosti redovito nadzire, svi detalji tih skupova bit će objavljeni na novoj, redizajniranoj stranici Povjerenstva.

Edukacije će se održavati u sjedištima županija i u Zagrebu, datumi, vrijeme i mjesto njihova održavanja objavit će se kasnije, istodobno s obrascima prijavnica koje će potencijalni sudionici trebati ispuniti. Sudionike, među kojima je i oko 1.200 novoizabranih lokalnih vijećnika, predstavnici DIP-a uputit će na prava i obveze koje imaju oko redovnoga godišnjeg financiranja.

Kako bi se u tome lakše snašli, DIP je izradio i na svojim novim stranicama objavio podsjetnike s pregledom obveza za nezavisne vijećnike i političke stranke. S obzirom na njihovu brojnost, nezavisne smo lokalne vijećnike, izabrane na svibanjskim lokalnim izborima, željeli na početku mandata uputiti u prava i obveze kako bi ih čim bolje ispunili, tumače u DIP-u i upućuju da će sve bitne informacije biti dostupne na njihovoj novoj web stranici. 

Za sve posjetitelje te stranice važna je informacija da će rubrika Arhiva biti nešto drugačija nego do sada, naime podaci iz nje bit će otvoreni, moći će se preuzimati i obrađivati.