Dnevne novosti

Nastavak zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak; pred zastupnicima još 33 točke

01.12.2017 07:10 ZAGREB, 30. studenoga 2017. (Hina), Sjednica zagrebačke Gradske skupštine prekinuta je u četvrtak navečer nakon cjelodnevnog rada, a nastavit će se u ponedjeljak, 4. prosinca, na prijedlog predsjednika Skupštine Andrije Mikulića (HDZ), budući da su zastupnici danas cijeli dan raspravljali o prijedlogu proračuna za 2018. u prvom čitanju, a još ih prema dnevnom redu čeka 33 točke.
Sjednica je počela oko 9 sati, ali je odmah odgođena za sat i 15 minuta zbog neslaganja nekih klubova oko minute šutnje za preminulog generala Slobodana Praljka.Da se sjednica zbog toga odgađa novinarima je otkrila gradska zastupnica Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih. Rekla je da su Klub Neovisni za Hrvatsku i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić predložili minutu šutnje za generala Praljka, "međutim, očito je da neki klubovi s tim imaju veliki problem". 

Kad je sjednica počela, zastupnici su odali počast minutom šutnje svima koji su nastradali tijekom ratnog vihora u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini na koju je pozvao predsjednik Skupštine Andrija Mikulić te poručio "neka jučerašnja smrt generala Slobodana Praljka ostane zadnja žrtva tragičnih ratnih zbivanja".

Gradski zastupnici su potom, gotovo cijeli dan, raspravljali o prvoj točki dnevnog reda - prijedlogu gradskog proračuna za 2018. u prvom čitanju, te su navečer većinom glasova donijeli zaključak o prethodnoj raspravi o prijedlogu proračuna koji je za 2018. planiran u iznosu od 7,57 milijardi kuna bez proračunskih korisnika, odnosno 9,33 milijardi kuna s proračunskim korisnicima.

Nakon toga, prihvatili su izmjene i dopune programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2017., koje je predložio Sportski savez Grada Zagreba i odlučili prekinuti sjednicu te je nastaviti u ponedjeljak. Tako su gradski zastupnici "odradili" samo dvije točke od njih 33 koliko ih je na dnevnom redu, pa ih u ponedjeljak čeka veliki posao -  još 31 točka dnevnog reda.