Dnevne novosti

Sjednice Hrvatskog sabora od srijede i na znakovnom jeziku

04.10.2017 07:25 ZAGREB, 3. listopada 2017. (Hina), Plenarna sjednica Hrvatskoga sabora od srijede će se prevoditi na hrvatski znakovni jezik gluhih osoba, najavio je ured predsjednika Hrvatskog sabora.
Sjednica će se prevoditi na inicijativu saborske zastupnice Ljubice Lukačić i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, a u skladu s načelima Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020., koju je Vlada donijela u travnju,  kaže se u priopćenju.

Hrvatski sabor sklopio je ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskim društvom stručnih komunikacijskih posrednika za gluhe osobe pa će se plenarne sjednice od 4. listopada 2017. na 4. programu HTV-a prenositi uz prijevod na znakovni jezik.

U tu svrhu sklopljen je i ugovor o suradnji s HRT-om koji će komunikacijskim posrednicima za znakovni jezik na raspolaganje staviti svoje tehničke kapacitete.Uoči početka saborske sjednice tim će povodom izjave za medije dati predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i saborska zastupnica Ljubica Lukačić.