Dnevne novosti

Ministarstvo zaštite okoliša: 42 prijave za EU-ovo sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta

15.09.2017 07:30 ZAGREB, 14. rujna 2017. (Hina), Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zaprimilo je 42 prijave za EU-ovo sufinanciranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta, priopćeno je u četvrtak iz ministarstva.
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izrazio je zadovoljstvo pristiglim prijavama te je kazao kako očekuje dodatno intenziviranje aktivnosti u gradovima i općinama, ističe se u priopćenju.U Ministarstvu podsjećaju kako su do sada donijeli odluke o financiranju ukupno 22 projekta kojima je odobreno 56 milijuna kuna.

Prosječna vrijednost EU-ovih sredstava koje prijavitelji potražuju po jednom reciklažnom dvorištu je 2,7 milijuna kuna. Ostale prijave su u postupku obrade. Za projekte izgradnje reciklažnih dvorišta ukupno je osigurano 144,5 milijuna kuna kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija", a mogućnost sufinanciranja projekata je do 85 posto. Javni poziv za sufinanciranje izgradnje reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave trajat će do iskorištenja sredstava, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.