Dnevne novosti

Vlada: Terezija Gras državna tajnica u MUP-u, Vrgoč ponovno intendantica

08.09.2017 07:25 ZAGREB, 7. rujna 2017. (Hina), Hrvatska Vlada na zatvorenom je dijelu svoje sjednice utvrdila odgovore na obrazložena mišljenja Europske komisije u vezi s otpadom, sa sezonskim radnicima i s prostornim planiranjem morskog područja te na Pismo službene obavijesti Europske komisije u vezi s osnivanjem i obavljanjem djelatnosti osiguranja i reosiguranja. 
Odgovori koje je Vlada utvrdila bit će proslijeđeni Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje, priopćeno je u četvrtak iz Vlade. Prihvatila je usmena izvješća o provedbi Nacionalnog programa reformi 2017. za kolovoz, te o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i stanju ispunjenosti prethodnih uvjetovanosti.      

Prihvatila je i usmeno izvješće o pregledu zakonskih prijedloga iz Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2017. godinu s posebnim osvrtom na reformske prioritete.

Terezija Gras državna tajnica u MUP-u, Vrgoč ponovno intendantica

Vlada je raspravljala i o kadrovskim pitanjima.  Tereziju Gras imenovala je državnom tajnicom u Ministarstvu unutarnjih poslova,  s 9. rujna 2017.Tomislava Lendića razriješila je dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova.

Novim pomoćnicima ministrice imenovani su Boris Grigić i Vice Skračić. Joško Dorić razriješen je dužnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova, a novim je pomoćnikom imenovan Cvjetko Obradović. Radi isteka mandata, s 31. kolovoza 2018., razriješena je intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dubravka Vrgoč, te je ponovno imenovana na tu dužnost, na zajednički prijedlog ministrice kulture i gradonačelnika Grada Zagreba, s danom 1. rujna 2018., temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju.

Vlada je utvrdila Prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, na osobni zahtjev. Predlaže se razrješenje Blaženke Divjak i Roberta Kopala. Istovremeno, utvrdila je Prijedlog odluke o imenovanju Ivane Čuković-Bagić i Mire Lenardić članicama Nacionalnog vijeća, koje se imenuju na prijedlog Rektorskog zbora i Vijeća veleučilišta i visokih škola.

Oba prijedloga upućena su Hrvatskom saboru na donošenje.Razriješen je dio dosadašnjih članova Otočnog vijeća, Ante Čikotić, Ivo Milatić, Branimir Belančić-Farkaš i Josipa Klišanin,  novim su članovima, kao predstavnici resornih ministarstava imenovani Ivo Milatić, Sani Ljubunčić, Maja Markovčić Kostelac i Zrinka Malešević.

Razriješeni su dosadašnji članovi Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Zvjezdana Bogdanović, Igor Vidačak, Ines Loknar-Mijatović, Goran Momčilović, Mira Križanović, Tomislav Đidara, Karlo Kralj, Danijela Stiplošek, Ivan Krupec, Nenad Andrašek, Aleksandra Podrebarac, Jasenka Borovčak, Jozefina Kranjčec, Jeniseja Fištrek, Suzana Borko, Ivana Kordić, Renata Glavica, Karla Mušković i Vesna Fabris.

Novim članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, ostalih tijela državne uprave, udruga i ustanova, imenovani su Andrea Krznar, Vesna Lendić Kasalo, Ines Loknar-Mijatović, Goran Momčilović, Mira Križanović, Tomislav Đidara, Stefani Šešum, Josip Vidov, Adela Sočev,  Marina Nekić, Dominik Knezović, Anamarija Vuić, Marijana Jergović, Nives Ivelja, Ana Preveden, Ivana Aničić, Robert Vulić, Sonja Pokupec Salković i Sanja Kovačić.