Dnevne novosti

Sabor: Odbor za rad bez kvoruma

13.06.2017 07:24 ZAGREB, 12. lipnja 2017. (Hina) - Nedostatak kvoruma spriječio je u ponedjeljak saborski Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo da se očituje o nekoliko zakona o kojima uskoro svoje mišljenje treba dati Hrvatski sabor.

"Nemamo kvoruma, a ionako bi morali maknuti tri (od četiri točke) jer iz Ministarstva rada danas nitko nije mogao doći", rekao je predsjednik Odbora Mirando Mrsić (SDP). Tri točke o kojima je govorio Mrsić bili su zakonski prijedlozi o osiguranju radničkih tražbina, o prijenosu mirovinskih prava te o prekograničnoj provedbi odluka o novčanoj kazni u području upućivanja radnika.

Četvrta je bila konačan prijedlog izmjena Zakona o strancima.Od potrebnih sedam na sjednicu je došlo pet članova Odbora - predsjednik Mrsić, HDZ-ovi Josip Đakić i Ljubica Lukačić, SDP-ov Predrag Matić i Mostova Ines Strenja Linić. Iz redova vladajućih nisu došli HDZ-ovi Mladen Karlić i Ivan Kirin, nezavisni Željko Lacković, koji je potpredsjednik Odbora te SDP-ovi Saša Đujić, Damir Tomić i Marko Vešligaj, SDSS-ov Boris Milošević i HSU-ov Silvano Hrelja.