Dnevne novosti

Plenković: Napadi u Londonu još jedno upozorenje koliko moramo voditi računa o sigurnosti

05.06.2017 07:15 ZAGREB, 4. lipnja 2017. (Hina), Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u nedjelju kako je teroristički napad u Londonu još jedno upozorenje koliko moramo voditi računa o sigurnosti te najavio da će Vlada uskoro u proceduru uputiti novu strategiju o nacionalnoj sigurnosti i zakon o domovinskoj sigurnosti."
Mislim da je to još jedno upozorenje koliko moramo voditi računa o sigurnosti unutarnjoj i vanjskoj i stoga je dobro da ćemo u sljedećim tjednima u proceduru uputiti i novu strategiju nacionalne sigurnosti i zakon o domovinskoj sigurnosti", rekao je Plenković novinarima nakon glasovanja u drugom krugu lokalnih izbora.

Premijer od svih hrvatskih službi, prije svega policije i obavještajne agencije očekuje da u "tijesnoj suradnji sa našim partnerima, našim susjednim zemljama, s ključnim globalnim akterima razmjenjuju informacije kako bismo, što se hrvatske tiče, prevenirali bilo kakve slične situacije".

Predsjednica pozvala na konkretne mjere protiv terorističkih napada"Izražavamo duboku sućut za sve žrtve uvijek i svugdje, ne samo u europskim državama već i u drugim državama, gdje god se napadi dogodili", rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te pozvala je na poduzimanje konkretnih mjera protiv terorističkih napada.

"Moramo doći u fazu kada prestanemo izražavati sućut jedni drugima i da poduzimamo nešto konkretno u borbi protiv terorizma i terorističkih napada iz svih mogućih fundametalističkih i drugih frakcija koje se javljaju bilo da su ideološke ili religiozne prirode", rekla je predsjednica Grabar Kitarović.