Dnevne novosti

Plenković primio predsjednika Vrhovnog narodnog suda Kine

25.04.2017 07:35 ZAGREB, 24. travnja 2017. (Hina), Premijer Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak s predsjednikom Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine Qiang Zhouom koji je pohvalio dosadašnju suradnju s Vrhovnim sudom Hrvatske, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.
Uz premijera na sastanku su bili i ministar pravosuđa Ante Šprlje te Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda na čiji poziv u Hrvatskoj boravi njegov kineski kolega. Plenković je pozdravio suradnju  između Vrhovnog narodnog suda Narodne Republike Kine i Vrhovnog suda Republike Hrvatske te ocijenio da će posjet doprinijeti razvoju ukupnih odnosa i razumijevanju načina funkcioniranja pravosudnih sustava dviju zemalja.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda Kine pohvalio je dosadašnju suradnju sa srodnim tijelom u Hrvatskoj, navodi se u tekstu priopćenja. Qiang Zhou je izrazio zadovoljstvo potpisanim Memorandumom o suglasnosti između dvaju vrhovnih sudova o pravosudnoj  razmjeni i suradnji. Također je istaknuo da je suradnja u pravosuđu važna i u kontekstu razvoja gospodarske suradnje, posebice investicija i trgovinske politike.

Predsjednik Vrhovnog narodnog suda NR Kine osim Hrvatske posjetio je Švicarsku, Portugal, Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) i Svjetsku organizaciju za intelektualno vlasništvo.