Dnevne novosti

Sabor u srijedu o uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu

01.02.2017 07:40 ZAGREB, 31. siječnja 2017. (Hina), Hrvatski sabor u srijedu zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, a Odbor za medije trebao bi početi razgovore s 31 kandidatom za pet članova Programskog vijeća HRT-a.

Zakonskim prijedlogom se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s europskim u području socijalnih uvjeta za mobilne radnike u obavljanju djelatnosti cestovnog prijevoza. Uvodi se novo razvrstavanje povreda, te se u skladu s time određuju vrste prekršaja i visine novčanih kazni. 

Dopunjuju se i uvjeti koje mora ispunjavati radionica za tahografe za dobivanje dozvole za obavljanje poslova ugradnje i ispitivanja, provjere i pregleda tahografa te popravak i demontažu tahografa, a predlažu se i novi, dodatni razlozi za ukidanje dozvole za rad radionica. 

Odbor za medije će nakon razgovora s 31 kandidatom za pet članova Programskog vijeća HRT-a, a potom i s osam, odnosno devet kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a, svoje prijedloge dostaviti Hrvatskom saboru, koji će u konačnici imenovati novog glavnog ravnatelja i izabrati članove Programskog vijeća.