Dnevne novosti

Plenković potvrdio: Električna energija neće poskupjeti

27.12.2016 07:27 ZAGREB, 24. prosinca 2016. (Hina), Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u subotu u Zagrebu kako električna energija neće poskupjeti te da će, s time u vezi, Vlada donijeti uredbu kojom će odgoditi poskupljenje struje.
Plenković je rekao da ministarstvo nadležno za energetiku priprema uredbu i rješenje, a da će se tijekom 2017. tražiti dugoročno rješenje.Upitan o mogućim tužbama distributera električne energije, odgovorio je kako će se za to naći rješenje te da je u ovom trenutku važno da građani ne budu ti koji plaćaju veće račune. Na pitanje hoće li građani ući sretniji u Novu godinu, Plenković je odgovorio da je ova godina bila "vrlo politična" te dodao kako su gospodarski pokazatelji dobri te je izrazio nadu u trend gospodarskog rasta.

"Vidjeli ste da smo jučer isplatili božićnice, podigli minimalnu plaću te postigli dogovor s sindikatima državnih službi", rekao je. Nadam se, nastavio je, da ćemo u tom tonu ići i prema dogovoru sa sindikatima javnih službi.Ocijenio je da će iduća godina biti godina gospodarstva i poduzetništva, uz što veća rasterećenja i pravnu sigurnost, predvidljivost i poticaje za ulaganja.

Izgledi stabilnog kreditnog rejtinga koje nam je dao 'Standard and Poors' upućuju na zaključak da bismo, ako nastavimo s tim trendovima u širem europskom pozitivnom ozračju, mogli dići kreditni rejting na razinu investicijskog a to bi tada imalo reperkusije na kamatnu stopu pa i na kamatne stope prema građanima. To je naš cilj - nastavak gospodarskog rasta i fiskalne konsolidacije, dodao je.

Plenković je rekao na pitanje hoće li uzeti neki predah odgovorio da neće i da nakon praznika u utorak kreće s daljnjim radom te naveo da će u četvrtak biti puno tema na dnevnom redu sjednice Vlade, a slijede i pripreme za intenzivnu 2017. Na novinarski upit komentirao je odblokiranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i Europske unije rekavši da to pitanje ne treba dramatizirati te da je bitno da su Hrvati i hrvatska manjina u Srbiji zadovoljni. "Očekujemo provedbu dogovora koji je potpisan i pratiti ćemo tu temu s velikom pozornošću", dodao je.

Zaželio je svima blagoslovljen i sretan Božić i sve najbolje u 2017. godini.