Dnevne novosti

Na graničnom prijelazu Tovarnik nema problema s migrantima

14.11.2016 07:40 13. studenoga 2016. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić obišao je u nedjelju popodne granicu kod Tovarnika te izvijestio kako je ondje stanje stabilno te da nema naznaka problema s migrantima.
Ocijenio je da nema ni jednog razloga zašto bi netko prešao ilegalno u Hrvatsku te dodao kako je to zaključak njegovog današnjeg nadzora granice kod Tovarnika. Poručio je kako će hrvatska policija u potpunosti zaštititi hrvatsku granicu od ilegalnih prelazaka ljudi i robe.Pohvalio je djelatnike policije koji nadziru i štite državnu granicu.

Želim reći jedno ogromno hvala, kao ministar i kao čovjek, ljudima koji rade taj iznimno zahtjevan posao, i to svjesno i profesionalno, kazao je Orepić." I ovaj put sam se uvjerio da je Republika Hrvatska sigurna zemlja na prijateljski i human način", ustvrdio je Orepić koji je granični prijelaz  Tovarnik posjetio nakon što je u susjedno srbijansko mjesto Šid iz pravca Beograda dopješačila skupina migranata u namjeri da uđu u Hrvatsku, ali su u Šidu zaustavljeni ispred granice s Hrvatskom.

Na pitanje zna li što će biti s tom skupinom migranata, Orepić je odgovorio kako će biti smješteni u prihvatni centar u Šidu, a da će ih, ukoliko budu pokušali ući u Hrvatsku, policija u tome spriječiti. Neslužbeno je potvrđeno kako je granični prijelaz u Šidu tijekom dana bio nekoliko puta zatvoren, no u večernjim satima promet se kroz taj granični prijelaz, kao i kroz prijelaz Tovarnik u Hrvatskoj, odvija normalno.