Dnevne novosti

U zagrebačkom naselju Podbrežje otvoreni radovu na izgradnji 608 stanova

13.09.2016 07:10 ZAGREB, 12. rujna 2016. (Hina), U zagrebačkom naselju Podbrežje gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u ponedjeljak je otvorio prvu fazu radova na izgradnji 608 stanova čiji se završetak očekuje u prosincu iduće godine.
"Ovim smo danas označili početak radova na izgradnji prve faze koja obuhvaća izgradnju 608 stanova za građane Zagreba – 200 stanova za socijalni najam, 200 za javni najam te 208 za znanstvene novake Sveučilišta u Zagrebu kojima će Grad subvencionirati kamatu od dva posto", rekao je Bandić koji je položio kamen temeljac za izgradnju stambenog naselja Podbrežje u kojem će se prema urbanističkom planu uređenja izgraditi ukupno oko 1800 stanova u 11 zgrada s pratećim javnim sadržajem, do kraja 2019.

Projekt će po modelu zagrebačke stanogradnje ostvariti Grad Zagreb i Zagrebački holding. Bandić je poručio kako je ovo "veliki dan za obrazovane mlade ljude kojima će se omogućiti da svoje stručne i znanstvene potencijale ostvare ovdje – za sebe, svoje obitelji, svoj grad i zemlju". Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban rekla je kako je za prvu fazu radova izdvojeno 230 milijuna što, osim izgradnje 608 stanova čiji se završetak planira krajem 2017., uključuje i izgradnju vrtića, osnovne škole, kulturnog centra i zdravstvene stanice. 

Realizacija projekta Podbrežje je planirana krajem 2019.Prema Urbanističkom planu uređenja u Podbrežju je planirana gradnja 11 samostojećih, stambenih građevina visine do 9 etaža s ukupno 1800 stanova, dvije predškolske ustanove, osnovna škola, kulturno-informativni centar, bazenski kompleks i sportska dvorana. Također, parkovi, te po šest igrališta za djecu do šest godina i za djecu i tinejdžere od 7 do 18 godina. Naselje je koncipirano kao pješačko. Područje obuhvata iznosi 19,4 hektara, navodi Zagrebački holding na svojim internetskim stranicama.