Dnevne novosti

Splitska zračna luka u srpnju ostvarila najveći promet u Hrvatskoj

08.08.2016 07:30 SPLIT, 7. kolovoza 2016. (Hina), Kroz splitsku zračnu luku u srpnju je prošlo više od pola milijuna putnika što je zabilježeno prvi put od njenog otvaranja, ali to je i najveći broj putnika ostvaren ikada u zračnim lukama u jednom mjesecu u Hrvatskoj.
 Mate Melvan iz Zračne luke Split Hini je izjavio da je kroz tu luku prošlo ukupno 544 tisuće putnika i da se radi o povećanju od 25,4 posto u odnosu na isto razdoblje lani. I ovaj vikend veliki je interes putnika za Zračnu luku Split, pa su tako u subotu zabilježili 28.500 putnika, dok ih danas očekuju 20 tisuća. 

"U dva dana vikenda sletjelo je 190 aviona, od čega samo 110 jučer. Ovo je prvi put da naša zračna luka u jednom mjesecu, kao što je bio srpanj, prelazi pola milijuna putnika. To je nama ogromno povećanje. To je ujedno i najveći broj ikada ostvaren u zemlji u jednom mjesecu. Nikada niti jedna zračna luka nije prešla tu brojku", kazao je Melvan.  

Unatoč buri koja već dva dana puše na širem splitskom području, trajektni promet odvija se redovito, doznaje se od Ante Mrvice iz splitske Trajektne luke. Napominje da je ovaj vikend primjetan povratak putnika s otoka na kopno, a procjenjuje se da će se na trajektnim, brodskim i katamaranskim linijama prevesti 59 tisuća putnika.