Dnevne novosti

Mikulić: Skupštinska odluka uvela red u vodovodni sustav

26.07.2016 07:10 ZAGREB, 25. srpnja 2016. (Hina), Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić rekao je u ponedjeljak da je skupštinska odluka, po kojoj se građani koji su ilegalno priključeni na vodu mogu besplatno priključiti,  uvela red u vodovodni sustav jer će sada biti evidentirani svi koji to do sada nisu bili.

"Odluka koja je donesena uvela je reda u nelegalno crpljenje vode. Svi koji do sada nisu bili evidentirani u sustavu to će sada biti", kazao je Mikulić novinarima upitan kako komentira kritike na tu skupštinsku odluku.Pojasnio je da su na Skupštini prihvaćeni amandmani HDZ-a da se ilegalno priključerni na vodovodni sustav moraju prijaviti do 31. prosinca 2016., a njih je oko pet do sedam tisuća.

Istaknuo je i da su analize pokazale da su time benefiti puno veći od minusa. "Nelegalna priča oko gubitaka u vodoopskrbnom sustavu je tolika da, kad se sve svede nakon priključenja, dobije se financijski plus jer će se kroz naplatu metra kubnog vode taj iznos vratiti u sustav", rekao je Mikulić.