Dnevne novosti

Sabor izmijenio Zakon o pomorskom dobru

06.06.2016 07:35 ZAGREB, 3. lipnja 2016. (Hina), Hrvatski sabor je u petak izmijenio Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, a unatoč protivljenju Vlade, prihvaćen je amandman SDP-ova Davora Penića po kojemu se neće plaćati sanitetski prijevoz na trajektima.
Amandman je prihvaćen sa 72 glasa, a protiv je bilo 62 zastupnika. Sabor je potvrdio jamstvo za kredit Europske banke za obnovu i razvoj za restrukturiranje Hrvatskih autocesta. Izmijenjen je Zakon o socijalnoj skrbi kojim se do ožujka 2017. odgađa primjena odredbi po kojima su uredi državne uprave od centara socijalne skrbi trebali preuzeti isplatu dijela socijalnih naknada. Kako bi se spriječilo narušavanje pravne sigurnosti korisnika socijalne skrbi nakon što je Zakon na snagu stupio 1. lipnja, prihvaćen je Vladin amandman po kojemu će izmjene na snagu stupiti odmah po objavljivanju u Narodnim novinama.

Sabor je izmijenio i Zakon o informiranju potrošača o hrani, a zastupnici će se ponovo okupiti u srijedu, kad bi trebali raspraviti Izvješće o radu AZ obveznih mirovinskih fondova za 2015.