Dnevne novosti

Karamarko: Ako je Crnoja nešto pogriješio bit će sankcioniran

27.01.2016 07:20 ZAGREB, 26. siječnja 2016. (Hina), Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je u utorak da će razgovarati s ministrom branitelja Mijom Crnojom o medijskim tvrdnjama da je prijavio lažnu adresu stanovanja i, ako je nešto pogriješio, sigurno će biti sankcioniran.

"Ne znam detaljno, razgovarat ću s gospodinom Crnojom. Vidim da se sada stvaraju problemi možda tamo gdje ne bi trebali. Ako je nešto pogriješio, sigurno da će biti sankcionirano, a ako nije, neće", rekao je Karamarko odgovarajući na upit o napisima u medijima da je Crnoja kao mjesto stanovanja prijavio trošnu baraku u Samoboru, iako živi u stanu u Zagrebu. "Hajdemo se baviti realnim problemima branitelja, za koje je on zadužen da ih počne rješavati. To su ogromni problemi, imamo ogromnu populaciju branitelja koja nije zadovoljna. Crnoja ima i neki drugi dio priče - a to je njegov ratni put, to je njegovo časno držanje u Domovinskom ratu i utjecaj među braniteljima", izjavio je Karamarko nakon komemoracije za bivšeg predsjednika HSS-a Josipa Friščića.

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je u utorak da bi medijski napisi o lažnoj adresi stanovanja, te da je Crnoja bio u remetinečkom zatvoru zbog nasilničkog ponašanja, prvenstveno trebali zabrinuti Crnoju. "Mislim da bi to, ako je točno, prvenstveno trebalo zabrinuti Crnoju. Nisam služba da bih znao unaprijed sve informacije o osobama. Iskreno, nije mi drago, ali ne mogu o nečemu govoriti unaprijed prije nego imam sve relevantne informacije", rekao je Petrov u intervjuu za Media servis. Na upit treba li Crnoja dati ostavku ako se te tvrdnje pokažu točnim, Petrov je odgovorio kako to ovisi o Crnojinoj odluci. "Druga je stvar što bi bilo s ljudima unutar Mosta", rekao je i najavio kako će o tom slučaju razgovarati i s Karamarkom.