Dnevne novosti

Tihomir Orešković: Učinit ću sve da ljudima vratim nadu

31.12.2015 07:30 ZAGREB, 30. prosinca 2015. (Hina), Mandatar za sastavljanje hrvatske Vlade Tihomir Tim Orešković rekao je kako će učiniti sve da ljudima vrati nadu te da će pri izboru ministara njegova riječ "biti zadnja".
"Učinit ću sve da ljudima vratim nadu", kazao je Orešković te dodao kako će fokusiranost za novu Vladu biti ključna. Najavio je da razgovori s kandidatima za ministre kreću nakon Nove godine, a otkrio je i da će u izboru ljudi njegova riječ biti zadnja, objavljeno je na portalu jutarnji.hr uoči cjelovitog intervjua u novogodišnjem dvobroju Jutarnjeg lista.

Reforme koje predlažu Most i HDZ Orešković je ocijenio kvalitetnima, a zadovoljan je i preporukama uglednog njemačkog IFO instituta. Između ostalog, otkrio je da se zalaže za uvođenje poreza na nekretnine. "Nisam za masovno oporezivanje nekretnina, već samo onih koji nisu u funkciji", rekao je. Osvrnuo se i na svoje teškoće s hrvatskim i izrazio nadu da mu građani neće zamjeriti jezične pogreške. "Moj privatni cilj će biti da poboljšam hrvatski, ali mi je važnije od tog da pomognem Hrvatskoj i da pokrenem gospodarstvo, socijalne programe i da smanjimo broj nezaposlenih. To su mi važniji ciljevi od mog hrvatskog", rekao je, uz ostalo, Orešković.